Maastricht Convention Bureau

News & Press Releases

Posted on

Prof. dr. Judith Sluiter receives Brightlands Convention Award 2017

 

Press release

Maastricht, 17-3-2018

Presentation of Brightlands Convention Award 2017
 
Best ambassador for congress destination Maastricht: prof. dr. Judith Sluiter, MBA
 
Today prof. dr. Judith Sluiter was presented with the Brightlands Convention Award 2017 at the meeting of the Maastricht congress ambassadors club Amici ad Mosam. This network, initiated by the Maastricht Convention Bureau, collaborates with regional academics to bring conferences and scientific meetings to the Maastricht region. Alderman John Aarts from Maastricht presented her with the award. Professor Sluiter is now best ambassador for congress destination Maastricht.

Each year, the board of the Maastricht Convention Bureau grants the Brightlands Convention Award to the scientist that has made the largest impact as ambassador for Maastricht towards national and  international associations.  Big events and congresses create a positive spin-off for the Maastricht region.

Brightlands are sponsor of the award and strategic partner of Maastricht Convention Bureau and confirm with this partnership the added value of conferences for the regional knowledge economy.

Nominees
The following people were nominated for this award:

Prof. dr. Chris Arts, MUMC+, Head Researcher (Pre-)clinical Biomaterials ECB 2018.
Prof. dr. Judith Sluiter, MBA, Coronel Institute, AMC, Director Amsterdam Public Health Institute, ICOH 2024
Prof. dr. Gert Kwakkel, Chair Neurorehabilitation of the VU in Amsterdam, Neurorehabiltation congress.

The board of the Maastricht Convention Bureau unanimously decided to award prof. dr. Judith Sluiter, MBA, with the title of best congress ambassador for Maastricht. Despite her connection to the Amsterdam Medical Center, she has represented Maastricht’s candidacy to host the International Congress on Occupational Health 2024. If Maastricht is going to be host city to the congress, she will be chair of the local organising committee.

The compliments of the board were accompanied with a bronze statue, by artist Wil van der Laan.

Managing director of the Maastricht Convention Bureau Jurgen Moors: The Maastricht congress community are delighted with the presentation of leading scientist professor Sluiter as ambassador for our city as host for ICOH 2023, despite her connection to the Amsterdam Medical Center.”

Posted on

European Fatty Liver Conference 2018 in Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

Tweede European Fatty Liver Conference 2018

Op 28 februari, 1 en 2 maart organiseren Universiteit Maastricht en het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+), in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen en het Universiteitsziekenhuis van de RWTH te Aken, het tweede European Fatty Liver Conference (EFLC2018; www.eflc2018.org). Dit door de European Association for the Study of the Liver (EASL) onderschreven en erkende congres over niet-alcoholische vetleverziekte (NAFLD) vindt plaats in het Bilderberg Kasteel Vaalsbroek te Vaals. Een groot aantal onderzoekers en artsen uit Nederland en andere Europese landen zoals België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Duitsland en Scandinavië zullen deelnemen.

EFLC2018: “van ziekenhuisbed naar laboratorium en terug”

NAFLD omvat leververvetting, zonder en met leverontsteking (NASH), fibrose en cirrose, veelal in combinatie met aspecten van het metabool syndroom. NAFLD komt bij 25% van de wereldbevolking voor als gevolg van de Westerse levensstijl. Naast lever-specifieke afwijkingen is het optreden van NAFLD een complicerende factor voor hart en vaatziekten, diabetes en kanker. Het doel van het congres is om de gevolgen van leververvetting en -ontsteking in verschillende stadia te bespreken vanuit een translationeel perspectief. Zo worden fundamentele onderzoeksresultaten gepresenteerd ten aanzien van de systemische effecten en komen huidige nieuwe diagnostische en therapeutische middelen en mogelijke lifestyle-veranderingen aan de orde. 

Wetenschappelijke missie

Het doel van het congres is om de uitwisseling van kennis tussen junior en senior wetenschappers en artsen die werken aan NASH optimaal te stimuleren. Dit doel wordt gerealiseerd door middel van plenaire sessies, die worden geleid door internationaal-erkende experts in het veld. Daarnaast worden er in kleinere bijeenkomsten specifieke onderwerpen interactief besproken en worden jonge onderzoekers uitgenodigd hun onderzoeksresultaten te delen en te bediscussiëren tijdens de poster- en pitch-sessies. Degenen met de beste presentatie zullen worden beloond met een prijs.

Niet alleen aantrekkelijk voor wetenschappers en clinici

Het congres is gericht op zowel wetenschappers als clinici en farmaceutische industrie, die vanuit verschillende disciplines steeds meer te maken krijgen met de systemische effecten van NAFLD. Daarnaast vindt er parallel aan het hoofdprogramma een 1-daags multidisciplinair programma plaats voor leververpleegkundigen, leververpleegkundig specialisten, lifestyle coaches en andere disciplines met interesse in NALFD/NASH. Gedurende dit programma wordt er een FibroScan workshop georganiseerd met als doel om geïnteresseerden kennis te laten maken met mogelijke nieuwe, niet-invasieve methodes om NASH beter en eerder op te kunnen sporen.

Belang internationale samenwerking

Nationale en internationale samenwerking tussen basale wetenschappers, clinici, verpleegkundigen en de farmaceutische industrie vormen de basis voor beter inzicht in het ziekte-mechanisme en het beloop van NAFLD. Interesse vanuit verschillende disciplines is essentieel vanwege de rol die NAFLD/NASH speelt in cardio-metabole aandoeningen, diabetes en maligniteiten. Daarnaast staan zowel het ontwikkelen van initiatieven voor niet-invasieve NASH-diagnostiek voor volwassenen en kinderen, als het ontwikkelen van betere behandelmethodes voor NAFLD hoog op de congresagenda. Dit internationaal congres stimuleert jonge onderzoekers tot het leggen van nieuwe contacten met als doel om originele, nieuwe onderzoeksvragen en – ideeën met betrekking tot NAFLD/NASH te ontwikkelen waaruit nieuwe internationale samenwerkingsverbanden gerealiseerd kunnen worden.

Posted on

TheaterHotel De Oranjerie nieuwe partner Maastricht Convention Bureau

MCB start 2018 met uitbreiding: Het TheaterHotel de Oranjerie in Roermond is als nieuwe partner toegetreden tot de stichting.

Rob Polman, directeur TheaterHotel De Oranjerie (en Het Arresthuis, Hotel van het Jaar 2018). “Met de ligging van ons hotel, gelegen in het centrum van Roermond en multifunctionele mogelijkheden, gaan wij met veel vertrouwen de samenwerking aan met Maastricht Convention Bureau. Een mooie stap om onze diensten en faciliteiten nationaal maar ook internationaal op de kaart te zetten”.

TheaterHotel De Oranjerie is gelegen midden in Midden-Limburg in het centrum van Roermond, een stad die een zeer gevarieerde omgeving biedt met o.a. De Maasplassen, het Outlet en Nationaal Park De Meinweg. TheaterHotel De Oranjerie is een flexibele partner bij de organisatie van uw vergadering, event, galadiner, congres of bedrijfsfeest.

Directeur van het MCB, Jurgen Moors: “Wij zijn erg blij met de toetreding van de Oranjerie. Deze uitbreiding van ons regionaal netwerk betekent dat we zakelijke boekers nog beter van dienst kunnen zijn. Daarnaast is het hechte netwerk voor de regionale partners een stevige basis voor succesvolle samenwerking. Samen zetten wij de regio als toonaangevende congresbestemming op de kaart.”

Het Maastricht Convention Bureau is verantwoordelijk voor de internationale destinatiemarketing van Maastricht als congresbestemming en het op proactieve wijze werven van nationale en internationale congressen voor de regio. MCB richt zich hierbij met name op internationale associatie- en verenigingscongressen die bij voorkeur een link hebben met de economische speerpunten van deze regio. MCB acteert hierin als een onafhankelijke partij, waarbij de doelstellingen gerealiseerd worden in nauwe samenwerking met regionale partners en stakeholders.