Maastricht Convention Bureau

In the Spotlight: Etienne Souren

In the Spotlight: Etienne Souren

Iedere maand lichten wij een van onze partners en de organisatie waar hij werkzaam is uit en zetten we hem in de zogeheten ‘spotlight’. Deze maand is dat Etienne Souren, directeur/eigenaar van Houben Souren Verhuur B.V.

Etienne Souren

1.       Waarom heeft u gekozen voor de functie die u bekleedt?

Van kleins af aan ben ik hobbymatig bezig geweest met muziek en professionele licht/geluidsapparatuur. Na het afronden van mijn elektronica studie ben ik enkele jaren werkzaam geweest bij een internationaal opererende organisatie in de machinebouw. Op een gegeven moment heb ik toch de stap gezet om van mijn hobby mijn werk te maken en ben ik gestart bij Houben in Roermond als Rental Manager. Ondernemen zit in mijn bloed en toen ik in 2013 de kans kreeg om Houben Mediaverhuur over te nemen heb ik dit met beide handen aangegrepen.

2.       Wat zijn de meest recente ontwikkelingen binnen uw organisatie? (HR/renovatieplannen etc.) Op dit moment zijn we druk bezig om onze activiteiten uit te bouwen op de Brightlands Chemelot Campus, waar we sinds 2016 een vestiging zijn gestart.

Daarnaast is de op handen zijnde verbouwing van MECC Maastricht een ontwikkeling waarbij we een adviserende rol spelen op het gebied van de audiovisuele inrichting (Houben Souren is sinds 2003 preferred supplier van het MECC).

3.       Welke uitdagingen komt u tegen binnen uw organisatie of voor deze regio?

Ondanks dat we een geweldig team van medewerkers hebben blijkt het moeilijk te zijn om de juiste mensen te vinden op momenten dat uitbreiding nodig is. Dit vraagt om nieuwe, innovatieve en creatieve oplossingen om toch de juiste mensen te vinden en binding met de organisatie te bewerkstelligen.

4.       Wat heeft u bereikt, waar u het meest trots op bent?

Het meest trots ben ik op de wijze waarop ik het bedrijf van Pierre Houben heb doorgezet. Een gezonde groei, lange termijn relaties en tevreden klanten. Voorsprong in Beeld, Geluid en Licht is geen loze belofte. Ze mogen mij daarop afrekenen.

5.       Wat doet u het liefst wanneer u niet aan het werk bent?

Dan wordt er tijd doorgebracht met Gwennie en mijn twee beste vriendjes Tren (6j) en Ziba (8j) Daarnaast ben ik nog wel eens DJ op een feest. Hier is het ooit allemaal mee begonnen.

6.       Wat betekent het Maastricht Convention Bureau voor u?

Buiten alle zaken waar MCB zich voor inzet en waar we direct of indirect business uithalen, is MCB voor ons een netwerkclub waar we interessante mensen ontmoeten.